KONGSIKAN

Tak sangka, nama Malaysia naik lagi..

Vaughan dan Lauren Manuel McShane adalah pasangan suami isteri dari South Africa yang juga travel bloggers sepenuh masa. Dalam satu entri di blog mereka, thetravelmanuel[dot]com, mereka telah berkata sesuatu yang kurang elok didengar mengenai Malaysia.

Review dari mereka tidak boleh dibuat main-main, kerana mereka telah tinggal di Malaysia selama lebih 13 bulan. Inilah dia 10 sebab yang membuatkan mereka tak suka akan Malaysia:

  1. Pantai di Malaysia sangat low-class. Erkk

  1. Orang Malaysia pemalas. Macam sloth.

  1. Suasana matahari tenggelam di Malaysia adalah paling mengecewakan. Sedih!

  1. Suasana matahari terbit? Ahh..lagi teruk.

  1. Langsung tiada unsur-unsur budaya dan sejarah di Malaysia.

  1. Hutan tiada di sini. Yang tinggal cuma kelapa sawit je.

  1. Orang-orang di sini sangat-sangat tidak mesra. Rasa macam orang asing.

  1. Tidak ada kopi yang berkualiti di sini.

  1. Kuala Lumpur? Menara Berkembar Petronas? Pffftt~

  1. Tiada kegiatan luar (outdoor) yang berbaloi hendak dicuba. Bosan.

Begitulah faktor-faktor kenapa Malaysia bukanlah satu destinasi percutian yang menarik. Apa yang anda rasa bila membaca kenyataan tersebut?

Kami sayang Malaysia! Anda pula?

.

p/s: Jom like FB Page kami untuk dapatkan lebih banyak info dan tips travel!

 

1 KOMEN

  1. artikel ni buat aku jenguk blog pasangan tersebut….buat aku terpedaya dan ase nk marah and habis je baca lollll~~ penulis tu sangat suka malaysia le. buat aku berdosa je *mata ke atas*

TINGGALKAN KOMEN

Please enter your comment!
Please enter your name here